設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: 一飛魂一

[入耳式] Rhines Compact Monitors Stage 5 開箱之(CP苦主訴苦區)

進階玩家

newcarr 發表於 2014-7-3 21:56
我等過一次之後已經唔想再係個間公司買野...

我仲去左第二次。一定冇第三次!
耳機:UE 18pro  stage5 EQ8 FX850 ER4B
播放器: DX90官mod QA360mod

進階玩家

lokkk 發表於 2014-7-4 21:29
Louis誠信一早破晒產架啦

呢次 真系破產到冇得再破啦!
耳機:UE 18pro  stage5 EQ8 FX850 ER4B

進階玩家

nightscrawler 發表於 2014-7-4 23:12
係囉, 大家都係第一時間去做對5仔, 除咗石沉大海外, 仲有"後發先至"同30日交貨承諾, 唔交貨就逐日回水1% ...

佢呢個謊言 開得真系大 做唔到就唔好講出來 死性不改 到頭來一場空!
如果再有 都系謊言來 又一個 狼來了的故事!

專業玩家

76-FC 藍寶石勲章

一飛魂一 發表於 2014-7-5 11:42
我仲去左第二次。一定冇第三次!

我第一次四個半月
第二次五個半

半價都唔很想再去

高級玩家

一飛魂一 發表於 2014-7-5 11:49
佢呢個謊言 開得真系大 做唔到就唔好講出來 死性不改 到頭來一場空!
如果再有 都系謊言來 又一個 狼來了 ...

人地有既, 係厚面皮
唔恨得咁多架啦
有時粗粗地, 有聲咪算囉
FINE!

見習玩家

iem: stage 2 , IQ , ie80

記起個陣一到3個月...就每1-2個星期問幾時有....次次都話下一星期就返,但唔知有無你既,...次次失望,早知唔上去試就唔會中招啦
iem: stage 2 , IQ , ie80

高級玩家

newcarr 發表於 2014-7-5 23:31
記起個陣一到3個月...就每1-2個星期問幾時有....次次都話下一星期就返,但唔知有無你既,...次次失望,早知 ...

等左4-5個月之後仲要有問題, 佢都仲可以賴間廠
但廠又幫住佢喎, 真係蛇鼠一窩
有時粗粗地, 有聲咪算囉
FINE!

專業玩家

76-FC 藍寶石勲章

又係呢間野呀,我平時都無所謂㗎啦。

買stage 2 時是在2013年8月音響展,第一次話三個月內有,結果等咗成四個幾月先有貨,係第三個月頭cp回覆我,廠方已經做緊,但我用email問過廠方話未收過order, 之後再問反cp佢就用唔同嘅藉口推,話係廠收到order之後,三個月內先做起,但佢連order都未落。。。

算啦,等咗四個幾月(12月尾),對耳機終於有啦,但試咗十幾日(1月中)發覺左邊嘅fitting唔岩,再做耳模,將對耳機連耳機線1 set 連盒比返cp寄回廠重做(新年前),cp應承兩個月可完成及取回。到兩個月後(3月中),打比佢唔聽,whatsapp唔覆,要用另一電話號碼打去先至聽,又賴廠方做緊,又話創辦人病咗所以好耐先覆佢email(我心諗咁大間廠得“一”個人做野咩, 你知道要遲又唔通知我或我打比你又唔聽,呃鬼咩)。
其間我仲打過無數次電話及whatsapp,都一直無人聽同回覆。到5月頭佢終於聽電話,話對耳機做好啦,一個禮拜後可以去拎,但之後又話要遲多一個禮拜先有。係5月22日上到去只係比返對耳機(筒)同個盒我,無咗條耳機線,個員工就承諾會叫公司(cp)負責人連絡我,發還原廠線及延長保養期,但到今時今日7月6日我仲未收過佢電話,打比佢又係唔聽。

對呢間野我好失望,唔係因為錢或者一條原廠耳機線嘅問題,係佢成日講大話,完全無誠信,都唔知點做代理,好似黑店咁,簡直一肚火呀。

星級玩家

pa78898 發表於 2014-7-6 04:28
又係呢間野呀,我平時都無所謂㗎啦。

買stage 2 時是在2013年8月音響展,第一次話三個月內有,結果等咗成 ...

佢哋今年hifi show 唔知擺唔擺呢?
與其訴苦,不如聲討!
(Post76 Android 手機版送出)

黃金玩家

domikase 發表於 2014-7-6 09:06
佢哋今年hifi show 唔知擺唔擺呢?
與其訴苦,不如聲討!
(Post76 Android 手機版送出) ...

嗱呢舖我就撐你喇。
香港人面對社會不公係要起身抗爭嘅。

雖然只係爭取cm,
提下大家,手法要非暴力,以免驚動secur
(Post76 Android 手機版送出)