設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: hihiar123

[討論] 有無出過真實慌言blu ray

黃金玩家

nannan 發表於 2015-7-29 23:03
唔好扮淸高啦兄弟
(Post76 Android 手機版送出)

喂,咪扮失憶,碟圖呀

鑽石玩家

76 榮譽忠義勲章

mdo 發表於 2015-7-29 23:48
仲有,唔關清高唔清高事,買翻版就係翻版,犯法就是犯法,唔尊重知識產權,響度誇誇其詞,最終都係一個賊, ...

黑鑽玩家

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

唔好扮淸高啦兄弟

我而家都重有買 不過自已睇就算 海關都唔會拉你  唔好咁洋      重要同人死頂  你不如攞出黎賣

評分

參與人數 2威望 +30 金錢 +30 收起 理由
SonSon + 20 + 20
Hon + 10 + 10 講得啱!

查看全部評分

窮人.amp pioneer lx87   Wharfedale Denton 80th   center kef kht5005   surround bose       subwoofer sunfire hrs-12    sony klv-46v400a      PIONEER LX-55  SONY PS4  panasonic BDT320

星級玩家

。。。

1萬

鑽石玩家

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76-FC 藍寶石勲章

depeche_lam 發表於 2015-7-30 10:19
我而家都重有買 不過自已睇就算 海關都唔會拉你  唔好咁洋      重要同人死頂  你不如攞出黎賣  ...

講得啱...

其實有好多事唔一定要爆响口至有用, 最重要係自己知道問題所在.

1萬

鑽石玩家

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76-FC 藍寶石勲章

SonSon 發表於 2015-7-29 22:22
我想送碟比大家都送唔到添,更加可惜還唔到你清白,有D失望。其實當初承認買老翻咪乜事都冇(想當年我都試 ...

你又係既, 俾人話你扮清高la.

1萬

行動組版主

半專業貓奴

76 榮譽版主勲章76 榮譽慈善家勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章

唔好扮淸高啦兄弟

nannan兄肯出真實謊言BD實物圖唔再回避同只有齋講既, 再清高D都得

1萬

行動組版主

半專業貓奴

76 榮譽版主勲章76 榮譽慈善家勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章

Hon 發表於 2015-7-30 12:43
你又係既, 俾人話你扮清高la.

都算好啦肯認做兄弟, 其他版區連兄弟都冇人肯認

不過大家算吧, 放過nannan兄啦, 其實佢都間接承認有買翻板, 只不過處理手法比較差D, 學Hon兄你講, 由得呢個話題慢慢下沉吧

1萬

鑽石玩家

SonSon 發表於 2015-7-30 13:09
都算好啦肯認做兄弟, 其他版區連兄弟都冇人肯認

不過大家算吧, 放過nannan兄啦, 其實佢都間接 ...

佢終於認你做兄弟LA...

我都係覆埋你呢次算數, 成個POST既感覺就係...

一個講廣東話, 一個講德文....

四個字...

"九唔搭八"

1萬

行動組版主

半專業貓奴

nannan 發表於 2015-7-24 17:26
呢排忙!!我係呢度買嘅,典都唔會買咗番簡掛
http://www.bdgame.cc/?product-XXXX.html
(Post7 ...

本來真係不了了知算了, 點知nannan兄你sale個網站比海關掃咗, 雖然唔需要你食碟咁大件事, 但事實就係事實, 認咗佢就算吧

一個出售懷疑盜版影視光碟的網店,用聲東擊西的方法賺取每月五萬至六萬元的利潤,日前終被海關搗破,成功檢獲三千一百多隻總值九萬元的懷疑盜版光碟,並拘捕一名疑為網店負責人的三十八歲男子。海關版權及商標調查科科技罪案調查組指揮官方永佳表示,該網店營運的網站於美國註冊,伺服器卻在香港,至於貨品標價及交易則採用新台幣,營造出以台灣顧客為銷售對象的表象,但實際銷售網絡伸延至全球華人市場。
拘捕一男子
海關三個月前接獲舉報,指該網站以低價大量出售懷疑盜版影視光碟,涉及本地及海外的電視節目及電影,經調查後,發現網店雖然標榜主要顧客為台灣人,亦提供多種台灣付費的渠道及送遞服務,但港人及海外顧客亦可透過網上付款平台購買光碟。經外地執法機關及外地版權持有人協助下,鎖定該名香港男子,發現他利用一個位於觀塘的租用倉庫經營生意,每當接到訂單後,便向內地及其他外地生產工場訂貨,再在倉庫包裝後,郵遞給客人。海關進行突擊行動時,從該男子身上搜出三件包裹共五十隻光碟,大部分寄往本港各區,其他寄往法國及澳洲。
方永佳又指,網站售賣的懷疑盜版光碟售價可低至二十多元,提醒市民購買盜版光碟雖不構成刑事罪行,但有可能要負上民事責任。電視廣播有限公司發聲明指,海關在行動中檢獲盜版無綫電視劇集光碟,重申十分關注日趨嚴重的網上侵權行為,促港府盡快加強立法,以助海關採取執法行動。

https://hk.news.yahoo.com/%E8%81%B2%E6%9D%B1%E6%93%8A%E8%A5%BF%E8%B3%A3%E7%9B%9C%E7%89%88%E7%A2%9F-%E7%B6%B2%E5%BA%97%E6%9C%88%E8%B3%BA%E5%85%AD%E8%90%AC%E5%85%83-221023088.html

評分

參與人數 2威望 +20 金錢 +20 收起 理由
jc2ssych + 10 + 10 一定要加分
jack331 + 10 + 10 用家心得

查看全部評分