設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: t1174

[頭戴式] 結果 FINAL AUDIO HOPE 4 真是賣呢, 而且個價少了個0!

進階玩家

旅日HeadFi小兵

得5%又點可能抵呢? 歐洲的15% VAT就話有可能。

大家咁熱沖呢對野
imac -> Antelope Zodiac Gold ,
404LE x 007ta
WA2 & Corda Sym.2
ED8, T1, PS500, Mpro, DT880p, HD650, K702

星級玩家

76 榮譽貢獻勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

5% ~ 2500Yen, Can reduce quite a lot already.

銀級玩家

76-FC 藍寶石勲章

正, 試左
隻野有d重, 戴慣左就ok, 未知戴得長時間, 會唔會頭痛
初部聽聲音唔刺耳, 中高有動鐵的感覺
空氣感幾強, 特別聽女聲嘅時候

下次再戴d 好d 嘅setup去試
明日を掴むために !

進階玩家

旅日HeadFi小兵

vicchow 發表於 2013-12-10 21:59
5% ~ 2500Yen, Can reduce quite a lot already.

O 原來有咁多,咁EMS都接近Cover得到。
imac -> Antelope Zodiac Gold ,
404LE x 007ta
WA2 & Corda Sym.2
ED8, T1, PS500, Mpro, DT880p, HD650, K702

見習玩家

thisismyname 發表於 2013-12-10 22:02
正, 試左
隻野有d重, 戴慣左就ok, 未知戴得長時間, 會唔會頭痛
初部聽聲音唔刺耳, 中高有動鐵的感覺

師兄係邊到試,用緊咩set,難唔難推
我見DNA都有得試,不過我未得聞去試

銀級玩家

76-FC 藍寶石勲章

q83n87 發表於 2013-12-10 22:40
師兄係邊到試,用緊咩set,難唔難推
我見DNA都有得試,不過我未得聞去試

今日去左灣仔電腦城間Let's Go Audio試, 今日出左門先知有得試, 無帶到d特別setup去, 只用了部tablet sh08e試
所以只簡單試了d音色, 下次再用d好嘅setup去試
難唔難推lee個唔係太試得出, 我覺得有聲出唔難, 但用我部tablet就試唔出佢d音場定位, 解析力方面我覺得唔錯
DNA都有的話, 下次睇下用部da200推成點先

日本有人試過, 覺得唔好戴, 不過佢覺得幾好聽, 詳情請到↓
http://bbs.kakaku.com/bbs/K00006 ... icemenu_2046_bbsnew

之前見e-earphone14號先發售, 估唔到咁快有得試
明日を掴むために !

星級玩家

76 榮譽貢獻勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

唔好戴係好大問題,而DMA+76card價同係Final Audio買只差3百元左右但有保用!

都係試清楚先。
Spk: AQ Oak , Oceilla silver jumper, B and W Signature Diamond,
Zu Event with Zu Soul Superfly Mk-1B Bookshelf,
B&W CMC2,

NHT Absolute Zero, Mirage OS3, Canton X.3
AMP: Classe CA-2300, Rotel RB-15

銀級玩家

76-FC 藍寶石勲章

vicchow 發表於 2013-12-11 16:14
唔好戴係好大問題,而DMA+76card價同係Final Audio買只差3百元左右但有保用!

都係試清楚先。{:6_ ...

隻野我幾鍾意,但真係重,今日試過戴半個鐘,我覺得個頭有d累
dma隻野應該仲要煲,我試嘅時候都feel到有改變

pandora我應該最少會入一隻,但未肯定係咪入6
明日を掴むために !

銀級玩家

享受音樂給自己的自由空間

thisismyname 發表於 2013-12-10 11:20
我上次也有試過,不過avshow那隻好像是試作品,希望這次可以聽到不錯的聲音啦,期待中
正好現在是冬天, ...

如果這對HOPE VI聲音好的話
小弟會更期待之後出的HOPE VIII 和HOPE X
好聲音
沒有最好,只有更好。
不是追求器材價格,而是講求器材配搭。
不是只聽音質音色,而是符合個人口味。
不是只看音評吹噓,而是親身耳聽為實。
PCMM1 Jun09

銀級玩家

享受音樂給自己的自由空間

vicchow 發表於 2013-12-11 16:14

都係試清楚先。{:6_ ...

我朋友已經試了也說配戴上不是太舒服
如想買入的話真的要時間去適應
好聲音
沒有最好,只有更好。
不是追求器材價格,而是講求器材配搭。
不是只聽音質音色,而是符合個人口味。
不是只看音評吹噓,而是親身耳聽為實。
PCMM1 Jun09